ВАЖНО - ВАНРЕДНО СТАЊЕ ...

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на ...

Важно - упис првака ...

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедиће софтвер који ће се користити за упис у први разред ...

Прoфесионална оријентација ...

За ученике осмог разреда одржана је презентација средње Медицинске школе у оквиру Професионалне оријентације. О могућностима које ...

Све вести...

О школи

Oсновну школу „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини чини матична школа и четири издвојена одељења: у Голој Глави, Бабиној Луци, Kотешици и Јошеви.

Основна школа у Бранковини основана је 1830. године као приватна школа Ненадовића. Стара школа залагањем Проте Матеје Ненадовић и грађана овог краја од материјала преосталог од градње цркве изграђена је 1833. године нова школа у близини цркве од када ради као државна установа. Одмах после тога 1882. године саграђена је још једна зграда са две учионице и станом за учитеље. Ова школа дуго година радила је као школа интернатског типа.

Школа у Бранковини се налази у центру села, у саставу Културно-историјског комплекса у коме се налазе и Музеј Ненадовића и стара школа Десанке Максимовић. Школа се састоји од два објекта, за млађе и старије разреде. У непосредној близини је и одељење предшколске установе у коме је организован целодневни боравак деце и предшколски програм. Зграда матичне школе је стара 60 годинa. У великом школском дворишту се налазе терени за фудбал, кошарку и одбојку, као и наша еколошка башта.

 

Издвојена одељења:

ИО Гола Глава

ИО Бабина Лука

ИО Котешица

ИО Јошева

 

 

 


Линкови


ВАЖНО - Распореди наставе за основну школу


Корона вирус COVID19


Школске новине
електронско издање


Општина
ВАЉЕВО
званична презентација